ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Τέλος η επικαιροποίηση εγγράφων στις τράπεζες

Τέλος η επικαιροποίηση εγγράφων στις τράπεζες

 

Από την Δευτέρα 12 Απριλίου μπορούν οι πελάτες των τραπεζών να σταματήσουν να πηγαίνουν τα επίσημα έγγραφα όπως το εκκαθαριστικό τους για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους στις τράπεζες.

Με την συγκατάθεση του πελάτη, η τράπεζα θα μπορεί να αντλήσει τα στοιχεία που χρειάζεται από την εφαρμογή egov-KYC (know your customer) και να έχει ανά πάσα στιγμή τα επικαιροποιημένα στοιχεία του πελάτη. Η οδηγία KYC είχε εφαρμοστεί στις τράπεζες με βάση το κανονιστικό πλαίσιο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Σκοπός της ηλεκτρονικής υπηρεσίας eGov-KYC είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των μέσων επαλήθευσης στοιχείων που εφαρμόζονται ως προς τον πελάτη από τα υπόχρεα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ ορίζεται με λεπτομέρειες η διαδικασία άντλησης από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα και διαβίβασης των δεδομένων που απαιτούνται για την εξακρίβωση και την επαλήθευση της ταυτότητας και των στοιχείων επικοινωνίας, της επαγγελματικής δραστηριότητας και των ετήσιων εισοδημάτων των φυσικών προσώπων από τα πιστωτικά ιδρύματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.