ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Σήμερα οι αποφάσεις για τα μέτρα στην εστίαση - 3 τα σενάρια

Σήμερα οι αποφάσεις για τα μέτρα στην εστίαση από 15 Ιουλίου - 3 τα σενάρια

 

Σήμερα αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στην εστίαση που θα ισχύσουν πιθανώς από 15 Ιουλίου και αφορούν τον διαχωρισμό των πελατών στους εσωτερικούς χώρους.

Το πρώτο σενάριο για αμιγείς και μεικτούς κλειστούς χώρους στην εστίαση φαίνεται να μην προχωράει αφού είναι έντονη η διαμαρτυρία των καταστημάτων εστίασης και είναι δύσκολο να υλοποιηθεί στην πράξη.

Το δεύτερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί το πρώτο (;) αλλά μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου.

Το τρίτο σενάριο που αφορά ΜΟΝΟ τους κλειστούς χώρους είναι να τελικά να μην υπάρχει δικαίωμα επιλογής από τα καταστήματα και να δέχονται υποχρεωτικά μόνο εμβολιασμένους με αντιστάθμισμα την αυξημένη πληρότητα στους χώρους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος θα γίνεται από τους καταστηματάρχες μέσω ειδικής εφαρμογής που θα είναι διαθέσιμη από το gov.gr.

 

Μπέρδεμα με τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν ο διαχωρισμός σε αμιγείς ή μεικτούς χώρους και η πληρότητα αυτών αφορά μόνο τους κλειστούς ή και τους υπαίθριους χώρους. Το οξύμωρο είναι ότι ο πελάτης που θα θέλει να διασκεδάσει σε μεικτό χώρο και δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να έχει μαζί του rapid test 48 ωρών (20€) ενώ το ανήλικο παιδί του καλύπτεται και με self test (5€).

Η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει να δέχεται μόνο εμβολιασμένους αλλά να έχει ως προσωπικό ανεμβολίαστους (;).