ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Σε κατάληψη το Γυμνάσιο - Λύκειο Δερβενίου

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο - Λύκειο Δερβενίου

 

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δερβενίου μετά από ομόφωνη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα εντός του χώρου του σχολείου.

Ταυτόχρονα οι καθηγητές του γυμνασίου και του λυκείου προχώρησαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για την συγχώνευση των τμημάτων ειδικά σε περίοδο Covid καθώς επίσης και για την επικείμενη αξιολόγησή τους.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι :

- Ακύρωση της απόφασης συγχώνευσης των τάξεων σε περίοδο covid.  Η συγχώνευση αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ενοποίηση σε επίπεδο σχολείων και την μετακίνηση των μαθητών σε σχολεία του Ξυλοκάστρου.

- Άμεση επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου λόγω επικινδυνότητας.

- Υγιεινή των χώρων του σχολείου και ειδικότερα του χώρου της τουαλέτας.

- Συμπαράσταση των μαθητών στα αιτήματα των καθηγητών που απεργούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τρίτη, θα συγκεντρωθούν και γονείς στον χώρο του σχολείου προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους διευθυντές τους ότι σε περίπτωση συνέχισης της κατάληψης του χώρου του σχολείου, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω webex για τους μαθητές που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κατάληψη και δήλωση απουσιών για τους υπόλοιπους οι οποίοι συμμετέχουν στην κίνηση αυτή.