ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ » Η Ευρωστίνη στην Επανάσταση του 1821

Η Ευρωστίνη στην Επανάσταση του 1821

 

Η Ευρωστίνη στην Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα πρωτότυπο, διαχρονικό ιστορικό-ηρωικό έργο Θεάτρου Σκιών των Νικολάου Μπούζα και Στέφανου Παπαγεωργίου. Γράφτηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Μας ταξιδεύει στην περιοχή της Ευρωστίνης Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από το 1811 με το θαυμαστό χτίσιμο του Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης έως και το 1823 και τη μάχη των Μαύρων Λιθαρίων. Ο μπερντές τεσσάρων μέτρων, τα σκαλιστά σκηνικά, οι φιγούρες των ηρώων του 1821, οι αφηγήσεις και η μουσική με τα δημοτικά τραγούδια της Επανάστασης και άλλες μελωδίες δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουν το Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου και το μουσικό σχήμα ΟΡΤΣΑ.

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί απόσπασμα από την πρώτη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ευρωστίνης Κορινθίας, σημερινή Ζάχολη στις 20 Αυγούστου 2021. Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδας Πρεβέζης τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 που ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Ζηρού και της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς επίσης και από την παράσταση στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου Ευρωστίνης.

Για παρουσίαση της παράστασης στον χώρο σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6979202604 (Στέφανος Παπαγεωργίου), 6973507074 (Νικόλαος Μπούζας).