ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Βλάσης Τσιώτος : ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Βλάσης Τσιώτος : ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

 

Ακολουθώντας πιστά τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας μελετήσαμε συστηματικά το ζήτημα της αλλαγής του ενεργοβόρου δημοτικού οδοφωτισμού που κοστίζει στο δημοτικό ταμείο 800.000 ευρώ κάθε έτος, με νέα, σύγχρονα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Πρώτοι εδώ και καιρό καταλήξαμε στη λύση των φωτιστικών σωμάτων μαγνητικής επαγωγής με πόρους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την επίβλεψη ενός δημόσιου φορέα όπως είναι το ΚΑΠΕ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Το παράδειγμά μας ακολουθούν και οι Δήμοι Άργους-Μυκηνών και Ερμιονίδας.

Η λύση αυτή θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την ποιότητα οδοφωτισμού, ενώ ο Δήμος δεν θα επιβαρύνεται πλέον με την συντήρηση του δικτύου και στο δημοτικό ταμείο θα μένουν πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως για 12 χρόνια.

Θέλοντας να είμαστε απολύτως βέβαιοι για τα αποτελέσματα, η τεχνική μας υπηρεσία έχει αντικαταστήσει εδώ και καιρό πιλοτικά τα εξωτερικά φωτιστικά σώματα σχολικών κτηρίων, μετρώντας πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 63%.

Δυστυχώς εδώ και καιρό δεν μπορούμε να πείσουμε ένα σημαντικό μέρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τα πολλαπλά οφέλη τα οποία το συγκεκριμένο έργο θα φέρει στον τόπο μας.