ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Τάκης Σταύρου : Βιολογικός Ευρωστίνης και απογραφή 2021

Τάκης Σταύρου : Βιολογικός Ευρωστίνης και απογραφή 2021

 

Στο δημοτικό συμβούλιο 8 Ιουνίου 2021 ο διευθυντής της ΔΕΥΑΞΕ είπε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ο βιολογικός της Ευρωστίνης γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν οικισμό άνω των 1.200 κατοίκων και ότι το Δερβένι στην απογραφή του 2011 έχει 1.098 κάτοικους. Το Δερβένι στην απογραφή του 2001 είχε 1.514 κατοίκους και στην απογραφή του 2011, 1.098 , δηλαδή 416 κατοίκους λιγότερους . Η δε Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης από 5.882 κατοίκους το 2001 έγινε 4.180 δηλαδή 1.702 κατοίκους λιγότερους.

Η απογραφή για όσους ασχολούνται με τα δημοτικά ξέρουν ότι έχει άμεση σχέση με τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, κ.λ.π.) εντάξεις έργων και γενικά καθορίζει την ανάπτυξη μιας περιοχής για τα επόμενα 10 χρόνια γι’ αυτό φροντίζουν να απογράψουν όσους μπορούν περισσότερους κατοίκους. Επικεφαλής της δημοτικής ενότητας Ευρωστίνης το 2011 που έγινε η απογραφή ήταν ο τοπικός αντιδήμαρχος Αντρέας Καραβάς, ο οποίος φρόντισε να απογραφούν άτομα που έχουν σπίτια και περιουσίες στο Δήμο μας (;). Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια με δυσμενείς συνέπειες για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και για την χρηματοδότηση του βιολογικού.
Στις δημοτικές εκλογές προκειμένου να εκλεγεί φρόντισε να έρθουν από Αθήνα και άλλοι να τον ψηφίσουν στην απογραφή όμως που θα βοηθούσε την περιοχή "την έκανε";
Δήμαρχε, συμφωνώ ότι είναι τρομερά σημαντική η απογραφή του 2021 θα κάνω ό,τι μπορώ να απογραφούν περισσότεροι κάτοικοι και στο Δήμο μας και καλώ τους συμπολίτες που αγαπάνε το Δήμο μας να κάνουν το ίδιο.

Σταύρου Παναγιώτης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Σύμπραξη δημοτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης