ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Σπύρος Καραβάς : Ναι στο ΕΛΚΕΘΕ από την στιγμή που το θέλει η τοπική κοινωνία


Σπύρος Καραβάς : Ναι στο ΕΛΚΕΘΕ από την στιγμή που το θέλει η τοπική κοινωνία

 

Τις παρατηρήσεις του επί του μνημονίου συνεργασίας του ΕΛΚΕΘΕ με τον δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κατέθεσε και ο αρχηγός του συνδυασμού ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κ. Σπύρος Καραβάς. Δήλωσε ναι από την στιγμή που το θέλει η τοπική κοινωνία αλλά μίλησε και επί της ουσίας του κειμένου.

"Ως συνδυασμός από την στιγμή που το θέλει η τοπική κοινωνία λέμε ναι. Επί της ουσίας του κειμένου στην σελίδα 5 να προσεχθεί η διάβρωση των ακτών. Δεν ξέρω αν το ΕΛΚΕΘΕ μπορεί να συμβάλει σε αυτό, θεωρώ επικίνδυνη την παράγραφο και θα ήθελα να σβηστεί. Θα ήθελα επίσης να μην ασχοληθούμε καθόλου με ιχθυοκαλλιέργειες διότι όλοι ξέρουμε ότι έχουν πολλά προβλήματα. Πριν από ενάμιση χρόνο μας βρίσατε για την στατική μελέτη, χαίρομαι που μας ακούσατε αλλά πότε θα τελειώσει αυτό; Αναφορικά με την στελέχωση, τα κτίρια είναι άνθρωποι. Ποιοι επιστήμονες θα αναλάβουν αυτή τη δύσκολη διαδικασία; Το ΕΛΚΕΘΕ δεν λέει ότι θα στείλει επιστήμονες εδώ μόνιμα κάθε μέρα να κάνουν μία συγκεκριμένη δουλειά. Αυτή η συμφωνία λοιπόν δεν είναι χωρίς οικονομικό σκέλος για τον δήμος. Το μνημόνιο αναφέρει κατά λέξη : "η υπογραφή του παρόντος ουδεμία δαπάνη συνεπάγεται σε βάρος των προϋπολογισμών των συμβαλλομένων μερών". Προφανώς εμείς θα βάλουμε εκεί τουλάχιστον 2 υπαλλήλους, άρτια καταρτισμένους, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το πλήθος των επισκεπτών που περιμένουμε όλοι με τις μαγικές λέξεις επισκεψιμότητα και εξωστρέφεια. Το μνημόνιο αναφέρει ισχύ 3 έτη. Θα έχει ολοκληρωθεί το κτίριο μέχρι τότε;. Η πρόταση του Ανδρέα Ζάρρου δεν μιλούσε μόνο για το ΕΛΚΕΘΕ αλλά για κέντρο έρευνας και μελετών του Κορινθιακού κόλπου. Αντίστοιχα μνημόνια λοιπόν να γίνουν και με άλλους φορείς οι οποίοι ασχολούνται με τον Κορινθιακό κόλπο. Το δύσκολο είναι να διατηρήσεις αυτό που φτιάχνεις. Κέντρο θαλάσσιων μελετών, επιστημονική ιστορία στο Δερβένι μεγάλου βεληνεκούς. Επιστημονικό προσωπικό καθημερινά εκεί για να μπορέσει να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε επισκέπτη."