ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Σπύρος Καραβάς : Ασφαλτόστρωση βόρειου παράπλευρου δρόμου νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Καμάρι

Σπύρος Καραβάς : Ασφαλτόστρωση βόρειου παράπλευρου δρόμου νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Καμάρι μέχρι τον κόμβο της Λυκοποριάς

 

Εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων και των ιδίων πόρων, η διεκδίκηση έργων ως παράπλευρων των μεγάλων οδικών που κατασκευάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον δήμο μας.

Μετά τα αντιπλημμυρικά έργα που αναμένονται άμεσα και θα πρέπει να επιλύσουν πολλά μεγάλα προβλήματα που συναντάμε σε όλα σχεδόν τα παραλιακά χωριά μας, πολύ σημαντική είναι η ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου βόρεια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που ξεκινά από τα όρια του Ξυλοκάστρου με το Καμάρι, διατρέχει τα χωριά Καμάρι, Λουτρό, Πιτσά και Λυκοποριά και καταλήγει στον κόμβο της Λυκοποριάς. Ένας δρόμος στα όρια των οικισμών που συνδέει τα χωριά μας, με αγροτική αξία και κυρίως αναπτυξιακή προοπτική για την οικοδομησιμότητα πολλών γεωτεμαχίων τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται εντός των παραπάνω οικισμών.

Παράλληλα με την ήπια περιβαλλοντικά εκμετάλλευση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, αναμένοντας το master plan της περιφέρειας και το έργο υλοποίησης που δρομολογείται, η ασφαλτόστρωση αυτού του δρόμου των 12 περίπου χιλιομέτρων από τις κατασκευάστριες εταιρείες της νέας γραμμής θα αποτελέσει σπουδαίο αναπτυξιακό στοίχημα για τα χωριά μας!

Η συγκυρία τόσων Κορίνθιων σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις είναι μια σπουδαία ευκαιρία διεκδίκησης έργων μεγάλης προστιθέμενης αξίας για τον δήμο μας!