ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ : Να δικαιολογήσετε στους συνδημότες μας, την ψήφο σας, στο "παρών" και στο "κατά"

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ : Να δικαιολογήσετε στους συνδημότες μας, την ψήφο σας, στο "παρών" και στο "κατά"

Στο τελευταίο Δ.Σ. της 7ης Απριλίου και στο 2ο θέμα για ‘Κατανομή ποσού από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση Covid-19’, διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά, την εμμονή της Δημ. Αρχής να δαπανά πόρους για την ‘υπηρεσία παροχής συμβούλων’. Καταθέσαμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την πρόταση για την δημιουργία ενός νέου κωδικού για δράσεις Covid-19, όπως η μεταφορά ανήμπορων συνδημοτών μας στα εμβολιαστικά κέντρα, με μείωση των προς ψήφιση δαπανών για υπηρεσίες συμβούλων. Το θέμα είχε αναδειχθεί και συζητηθεί προ ημερησίας, σε προηγούμενο Δ.Σ., μετά από συγκεκριμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της Δημ. Συμβούλου Κας Βασιλάκη-Μαστέλλου Γεωργίας. Όπως επίσης μου το είχε προτείνει και γιατρός της περιοχής μας σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, επισκεπτόμενος κάποιους συνδημότες μας.

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου μας, οφείλουμε και πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Γιατί ο Δήμος δεν είναι αριθμοί και λογιστικά!!Ο Δήμος είναι οι άνθρωποί του!!

Η πρότασή μας έγινε δεκτή από την Δημ. Αρχή και δημιουργήθηκε νέος κωδικός 8.000 €, σύμφωνα με την ψηφισμένη απόφαση. Αναμένουμε από την Δημ. Αρχή να υλοποιήσει την συγκεκριμένη δράση, αφού ενημερωθεί από το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ καθώς και από τους Προέδρους των κοινοτήτων μας.

Για την Αντιπολίτευση… λίγα λόγια!! Οι εκλογές τελείωσαν! Το αποτέλεσμα αποδεκτό! Ο ρόλος ίσως άχαρος! Στα πλαίσια αυτού του ρόλου, οφείλουμε να κρίνουμε την Δημ. Αρχή για τα ‘καλώς ή κακώς κείμενα’ και αυτό να το εκφράζουμε με την ψήφο μας. Έχουμε όμως και χρέος, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σωστή στόχευση, να προτρέπουμε τη διοίκηση στα καλύτερα για τον Δήμο μας! Δεν άκουσα από κανέναν αυτό που εμείς προτείναμε. Μάλλον θεωρείται θέμα ήσσονος σημασίας! Με έκπληξη διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , απόψεις περί ‘κοπτοραπτικής’, περί ‘μπακαλικής’ και ‘εμμονής προς ψήφιση’ για το εν λόγω θέμα. Λυπάμαι!!Όταν αυτές οι δράσεις – και αυτό απαιτούμε από την Δημ. Αρχή – υλοποιηθούν, θα ήθελα να δικαιολογήσετε στους συνδημότες μας, την ψήφο σας, στο ‘παρών’ και στο ‘κατά’. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η ψήφος σας, αν αυτή την ‘κοπτοραπτική’ την είχαν προτείνει άλλοι… Μην ξεχνάμε!! Όλοι κρινόμαστε και όλοι θα κριθούμε!!

Φάνης Μπρακούλιας