ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Πατρίτσια Αδαμοπούλου : Πρόταση για το κτίριο Ηλιόπουλου

Πατρίτσια Αδαμοπούλου : Πρόταση για το κτίριο Ηλιόπουλου

 

Για το πολυσυζητημένο κτίριο Ηλιόπουλου υπέβαλε ερώτηση η δημοτική σύμβουλος κ. Πατρίτσια Αδαμοπούλου αναφερόμενη σχετικά με την από 2/3/2021 που έστειλε ο δήμος στην Υ.ΔΟΜ. . Τόνισε τα προβλήματα επικινδυνότητας και υγιεινής για την περιοχή του Δερβενίου και πρότεινε, δεδομένου ότι η τελευταία επιτόπια αξιολόγηση σχετικά με την επικινδυνότητα του κτιρίου έγινε το 2018, να γίνει μία συμπληρωματική επιστολή ζητώντας νέα επιτόπια αξιολόγηση και να προωθηθεί στην περιφέρεια προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία κατεδάφισής του.

Στην πρόταση αυτή απάντησε ο κ. Σκέρος αναφέροντας ότι υπάρχει η από 28/11/19 έκθεση επικίνδυνου κτίσματος της Υ.ΔΟΜ και η τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ η οποία κρίνει ολόκληρο το κτίριο παράνομο αφού αναφέρει ότι "η διακοπή των εργασιών αφορά το σύνολο της οικοδομής και όχι συγκεκριμένο όροφο". Η διακοπή των εργασιών ισοδυναμεί με την ανάκληση της οικοδομικής άδειας του κτιρίου.

Συνεχίζοντας ο κ. Σκέρος δήλωσε : "Με την επιστολή που στείλαμε ζητάμε να ελεγχθεί η νομιμότητα της αδείας διότι αν το κτίριο είναι παράνομο σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ, η διαδικασία είναι να σταλεί στην Περιφέρεια και να κατεδαφιστεί ως στατικά επικίνδυνο και παράνομο και δεν εμπλέκεται ο δήμος ούτως ώστε να αποφύγουμε αυτό που λέει η απόφαση να πραγματοποιήσουμε εμείς με δικά μας έξοδα την αναστήλωση του κτιρίου".

Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός τέτοιων κτισμάτων στο Δερβένι και όπου οι ιδιοκτήτες τους είναι συγκαταβατικοί προχωράμε άμεσα χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες είναι σχετικά χρονοβόρες. Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος δήλωσε : "Δεν είναι απλά τα πράγματα, δεν υπάρχουν απλά 5 σκουπίδια, παίρνουμε μια ψάθινη σκούπα και βγαίνουμε και σκουπίζουμε".