ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : Δελτίο Τύπου για τον νέο πρόεδρο ΔΕΥΑΞΕ

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : Δελτίο Τύπου για τον νέο πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.

 

Δελτίο τύπου το οποίο αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Καλύβα ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΞΕ.

Δελτίο τύπου

Ξυλόκαστρο 24 Φεβρουαρίου 2021

Νέος πρόεδρος ΔΕΥΑΞΕ

Με απόφαση δημάρχου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στη διαύγεια, ορίστηκε νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Ομόνοια” κος Καλύβας Παναγιώτης. Ως συνδυασμός ευχόμαστε στον κ. Καλύβα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η επιλογή ως προέδρου της ΔΕΥΑΞΕ δημοτικού συμβούλου μέλους άλλης παράταξης, χωρίς τη ξεκάθαρη και δημόσια συναίνεση της “Ομόνοιας” και δίχως ενημέρωση του - πλήρως απαξιωμένου - δημοτικού συμβουλίου για τους λόγους αντικατάστασης του προέδρου της εταιρείας εν μέσω πανδημίας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, θεωρώντας τις πρακτικές αυτές ως πολιτικές συναλλαγές, ξεπερασμένες και επιβλαβείς για τον τόπο. Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞΕ, με θέματα την αποδοχή της απόφασης ορισμού νέου προέδρου και του καθορισμού της αποζημίωσης αυτού, ως συνδυασμός ισχυριζόμαστε τα εξής:

-Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση δημάρχου, πριν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την επιλογή αυτή.

-Δεν εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης στον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΞΕ, επιβαρύνοντας τους συνδημότες μας σε δύσκολες εποχές με νέα έξοδα συμβούλων και συνεργατών του δημάρχου, χωρίς ξεκάθαρο ρόλο και συγκεκριμένο σκοπό που να δικαιολογεί αυτές τις δαπάνες και χωρίς τεκμηρίωση της οικονομικής δυνατότητας του δήμου να αυξήσει αντί να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του σε αμοιβές τρίτων.

Με εκτίμηση

Το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞΕ Ανέστης Μεγαρίτης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ορίζοντες Δημιουργίας Σπύρος Καραβάς