ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Ηλίας Ανδρικόπουλος : Με το νέο σχέδιο νόμου θα απαξιωθεί ο θεσμός του Προέδρου

Ηλίας Ανδρικόπουλος : Με το νέο σχέδιο νόμου θα απαξιωθεί ο θεσμός του Προέδρου

 

Ο πρώην δήμαρχος, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου για την αυτοδιοίκηση. Θα απαξιωθεί ο θεσμός του προέδρου δήλωσε και κατέθεσε την άποψη του συνδυασμού του σχετικά με την συζήτηση που πρέπει να γίνει και την ενημέρωση του κόσμου.

"Πολλές φορές η καταστροφή δεν έρχεται ξαφνικά. Φτιάχνεται λιθαράκι με το λιθαράκι και θα πω ένα απλό παράδειγμα. Όσον αφορά την εκλογή των προέδρων, η άποψη η δική μας είναι ότι πρέπει να γίνει κουβέντα, να ενημερωθεί ο κόσμος και να καταλήξουμε κάπου. Όχι απλώς να ψηφίσουμε ένα ψήφισμα για να το ψηφίσουμε. Όταν κάποια στιγμή λοιπόν ο οποιοσδήποτε πρόεδρος των τοπικών συμβουλίων, ακολουθήσει τον δήμαρχο τον εκλεγμένο, που εμένα δεν με ενοχλεί γιατί θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος, έτσι(;), αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, τότε να ξέρετε θα απαξιωθεί πια κι ο θεσμός σε αυτές τις μικρές κοινωνίες. Εκεί είναι η ουσία, δεν είναι η ουσία ποιος θα είναι δήμαρχος. Το θέμα είναι αν υπάρχουν ικανοί τους οποίους θα στηρίζει ο κόσμος όπως και σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν , οι οποίοι θα λειτουργήσουν το χωριό."