ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Ηλίας Ανδρικόπουλος : Απαραίτητη η δημόσια διαβούλευση και η ενημέρωση για το Ειρηνοδικείο

Ηλίας Ανδρικόπουλος : Απαραίτητη η δημόσια διαβούλευση και η ενημέρωση για το Ειρηνοδικείο

 

Ο πρώην δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος αφού υπενθύμισε ότι η πρόταση για το Ειρηνοδικείο ήταν του Ανδρέα Ζάρρου στην οποία ήταν σύμφωνο το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, υπενθύμισε την βοήθεια του βουλευτή Κορινθίας κ. Γιώργου Ψυχογιού και του αγώνα που ο τελευταίος έδωσε για να έρθει το κτίριο του Ειρηνοδικείου στην κατοχή του δήμου και τόνισε ότι δεν λύνεται το θέμα με ένα μνημόνιο.

"Αυτά που γράφονται στα μνημόνια είναι συμφωνίες που δεν παράγουν τίποτα. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για να φτάσει να λειτουργήσει αυτή η συνεργασία και με προσωπικό το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Πρέπει να δώσουμε μέσα από συζητήσεις να καταλάβει ο κόσμος τι σκοπεύουμε και αυτή την πρωτοβουλία έπρεπε να την είχε αναλάβει ήδη προτού φτάσουμε εδώ η δημοτική αρχή. Κάποιοι μπορεί να φαντασιώνονται ότι με αυτή την υπογραφή θα αλλάξει ολόκληρη η Ευρωστίνη, ολόκληρο το Δερβένι. Τίποτα δεν θα γίνει από όλα αυτά. Είναι δύσκολοι οι δρόμοι αυτοί και σαφώς υπάρχουν αγκυλώσεις και στο σύστημα και στην οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να δουλέψει αυτό είναι η δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση. Μία ενημέρωση για να δούμε τι άλλο χρειάζεται για να κάνουμε πραγματικά παραγωγική αυτή την επένδυση που γίνεται στον τόπο μας ώστε να μην απαξιωθεί στην πράξη".