ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Επιμένουν οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ;;;

Επιμένουν οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : Γιατί δεν απαντάει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις;

Σε νέα ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προχώρησαν σήμερα οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ σχετικά με τις προσλήψεις στον Δήμο και την απάντηση που δεν έλαβαν ποτέ από τον Δήμαρχο.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε 12/2/2021 και για το οποίο ο Δήμαρχος είχε απαντήσει : "Μη προσπαθούμε να παραβιάσουμε ανοικτές θύρες, υπάρχουν όλα στην Διαύγεια". Επιπλέον ο Δήμαρχος κ. Τσιώτος ενημέρωσε ότι έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους του Δήμου να αποστείλουν όλα τα σχετικά έγγραφα στους αρχηγούς των παρατάξεων.

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ;;;

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/2/2021 επαναφέραμε το θέμα των Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου, που επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό του Δήμου με 60.000€ ετησίως, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτε γι' αυτούς.

Ο επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Επαμεινώνδας Κατσούλας υπέβαλε ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, επικαλούμενος το Νόμο 3584/2007 (Άρθ. 163 παρ. 3, 4 και 6) που διέπει τους διορισμούς των Ειδικών Συνεργατών και συγκεκριμένα :

- Πόσους και ποιους Ειδικούς Συνεργάτες-Ειδικούς Συμβούλους έχει προσλάβει;

- Ποια είναι τα απαιτούμενα από τον Νόμο προσόντα τους και τα αντικείμενα απασχόλησης τους;

- Η πλήρωση των θέσεων έγινε μετά από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου;

- Έχει προβεί στην προβλεπόμενη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των διορισμών αυτών και στον καθορισμό δραστηριοτήτων και ειδικοτέρων καθηκόντων των προσλαμβανομένων;

Υπενθύμισε τη δέσμευση του Δημάρχου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν τηρήθηκε, ότι θα γνωστοποιήσει αυτά τα στοιχεία και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση, όταν πριν αρκετούς μήνες, είχαμε θέσει και πάλι τα ερωτήματα αυτά.

Η τωρινή απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι οι Ειδικοί Συνεργάτες είναι θέμα της δικαιοδοσίας του και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού του Δήμου. Οι ειδικοί συνεργάτες όμως έχουν άλλα συγκεκριμένα αντικείμενα και δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική κλίμακα του Δήμου.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στο Δήμο πρέπει να περιλαμβάνει και τις προσλήψεις των συνεργατών του Δημάρχου.

Δεν κατανοούμε γιατί ο Δήμαρχος, ενώ μας παραπέμπει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματά μας δημόσια και ξεκάθαρα.