ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

 

Η πυρκαγιά πού εκδηλώθηκε στο κέντρο του Ξυλοκάστρου, το βράδυ της εθνικής επετείου, μετέτρεψε μέσα σε λίγη ώρα το κτήριο που στέγαζε στο παρελθόν το καφενείο Τριανταφύλλου (το ΝΕΟΝ) και αργότερα το πρακτορείο του ΚΤΕΛ, σε ένα μαύρο κουφάρι γεμάτο αποκαΐδια.

Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά ευτυχώς περιορίστηκε στο συγκεκριμένο κτήριο και δεν επεκτάθηκε σε διπλανά, οπότε δεν θα συνέβαινε τεράστια καταστροφή.

 

Οι περίοικοι πέρασαν νύχτα αγωνίας για την τύχη των σπιτιών τους, ενώ τώρα υφίστανται τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς που υποβιβάζουν την εικόνα της περιοχής και ενέχουν υγειονομικούς κινδύνους, που άλλωστε αντιμετώπιζαν και πριν, λόγω της εγκατάλειψης του κτηρίου. Ελπίζουμε το επίσημο πόρισμα να ρίξει φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Αποδεικνύεται πάντως ότι τα εγκαταλειμμένα κτήρια εύκολα τυλίγονται στις φλόγες. Το γεγονός θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους μας και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και ιδιαίτερα για όσα αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Για παράδειγμα, η οικία του δωρητή Γεωργίου Κρινάκου για την οποία θα αναφερθούμε αναλυτικότερα.