ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : Πλασματικός εν μέρει ο προϋπολογισμός

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : "Πλασματικός εν μέρει ο προϋπολογισμός"

 

Με κείμενο που δημοσίευσαν στην σελίδα τους στα κοινωνικά δίκτυα οι "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ" καταθέτουν τις απόψεις τους για τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και από το οποίο αποχώρησαν. Διαβάστε ολόκληρη την δημοσίευση εδώ :

Απόψεις για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης 2021

Οι λίγες αυτές παρατηρήσεις στηρίχτηκαν στη κατατοπιστική ανάλυση των 47 σελίδων , που για πρώτη φορά διενεργήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου, τις οποίες και συγχαίρουμε. Δυστυχώς η χρήσιμη αυτή ανάλυση στάλθηκε στους συμβούλους μιάμιση ώρα μόνο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρήσαμε απαραίτητο να ζητήσουμε αναβολή του συμβουλίου για 2-3 ημέρες ώστε οι απόψεις να είναι τεκμηριωμένες. Θα μπορούσαμε όλοι οι σύμβουλοι να ενημερωθούμε σωστά και να συζητήσουμε ουσιαστικά στο επόμενο συμβούλιο που άλλωστε θα γίνει σήμερα Παρασκευή 12.2.2021. Η ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό μπορούσε να ορισθεί για τις 6.30μμ και μετά στις 8.30 μ.μ. θα ακολουθούσε το ήδη αποφασισμένο συμβούλιο με την δική του ημερήσια διάταξη.

Συμπερασματικά τεκμηριώνεται ότι 1. εν μέρει ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός, κυρίως όσον αφορά στα έσοδα και την εισπραξιμότητα, 2. τα πάγια έξοδα αυξάνονται σημαντικά 3. οι επενδύσεις μειώνονται και 4. υπάρχει σπατάλη και μη ορθολογική διαχείριση των πόρων που γίνεται αναφορικά με τους μόνιμους και έκτακτους/εξωτερικούς συμβούλους και υπηρεσίες στήριξης έργων. Επιτέλους θα πρέπει να καταγραφούν οι αρμοδιότητες και τα έργα που τους ανατίθενται και να ελέγχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο η αποτελεσματικότητά τους.

Τέλος δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κονδυλίων για την διαμόρφωση των πλατειών Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, παρά το ότι ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί προφορικά για την ανάπλασή τους.