ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : Ουδέν νεώτερον περί ΧΥΤΑ και Στραγγιδίων

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : Ουδέν νεώτερον περί ΧΥΤΑ και Στραγγιδίων

 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/2/2021 ο Δημοτικός Σύμβουλος των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ o Ανδρέας Τσίρμπας υπέβαλε ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή για την συνεχιζόμενη επικίνδυνη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και τη διαρροή στραγγιδίων, επαναφέροντας το θέμα που έχουμε θέσει και στο παρελθόν.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι γίνονται επαφές με προμηθεύτρια εταιρεία, ώστε να τοποθετηθεί δοκιμαστικά κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων για να δούμε τα αποτελέσματά της, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) να δέχεται επεξεργασμένα στραγγίδια και ότι θα μας ενημερώσει για τις εξελίξεις. Δηλαδή πρακτικά δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη και το πρόβλημα παραμένει.

Υπενθυμίσαμε τις δηλώσεις του, αρκετούς μήνες πριν, μετά από συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου : "εντός των προσεχών ημερών, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων θα τοποθετηθεί φορητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων".

Τέλος τονίσαμε ότι μπορεί υπεύθυνος να είναι ο Φορέας Διαχείρισης, αλλά οι περιβαλλοντικές και υγειονομικές επιπτώσεις της δυσλειτουργίας του ΧΥΤΑ επιβαρύνουν το Δήμο μας και η Δημοτική Αρχή οφείλει να λύσει το πρόβλημα που υποβαθμίζει και δυσφημίζει τον τόπο μας.