ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥ ΠΑΤΡΟΝ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ : ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥ ΠΑΤΡΟΝ

 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/4/2021 συζητήθηκε η "Επιχορήγηση από ΥΠΕΣ για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και λοιπών δαπανών" με το ποσό των 100.100€.

Στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, δεν υπήρχε συσχέτιση με την πανδημία, παρά μόνο "λοιπές διατάξεις".

Από τις δαπάνες αυτές ουδεμία αφορούσε την Ευρωστίνη, λες και όλα τα προβλήματά της είναι λυμένα.

Τα περισσότερα χρήματα κατανέμονταν σε 4 απευθείας αναθέσεις για "Υπηρεσίες συμβούλου", κοστολογημένες οι 2 με το ποσό των 24.800€ και οι άλλες 2 με το ποσό των 18.600€.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε, για μια ακόμη φορά, να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση για τις προτεραιότητες, τις επιλογές μελετών και έργων και την κατανομή των πιστώσεων.

Μετά από επισημάνσεις δημοτικών συμβούλων για την παντελή απουσία κάποιου ποσού προς αντιμετώπιση αναγκών από την πανδημία και την έκφραση της πρόθεσης δημοτικής παράταξης να μην ψηφίσει αυτές τις δαπάνες, ο Δήμαρχος άρχισε την κοπτοραπτική των πιστώσεων των υπηρεσιών συμβούλων, αφαιρώντας από 4.000€ στις τρεις από αυτές, ώστε να δημιουργήσει νέο κωδικό εξόδων για τις "ανάγκες COVID-19".Στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει την συγκεκριμένη παράταξη και να εξασφαλίσει τελικά τη θετική ψήφο της, που βέβαια το πέτυχε, παρέβλεψε ότι, με τον τρόπο αυτό, εκθέτει τον εαυτό του, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και την κυβερνώσα το Δήμο παράταξη, τουλάχιστον για έλλειψη σοβαρότητας και τεκμηρίωσης της πρότασής τους.

Υποτίθεται ότι οι "Υπηρεσίες συμβούλων" είχαν κοστολογηθεί με κάποια κριτήρια και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια, (έως 24.800€ ώστε να γίνονται απευθείας αναθέσεις).Όταν ο Δήμαρχος κόβει και ράβει τις αμοιβές με τόση ευκολία, τότε δημιουργούνται αμφιβολίες για την κοστολόγηση που, αν μη τι άλλο, φαίνεται πρόχειρη, αυθαίρετη και πλασματική.

Εύλογα λοιπόν αιωρούνται ερωτήματα για τον τρόπο και τα κριτήρια που διανέμονται οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού οι αμοιβές από 24.800€ γίνονται 20.800€ και από 18.600€ γίνονται 14.600€. Και γιατί όχι και λιγότερα θα αναρωτηθούν κάποιοι; Και θα έχουν δίκιο.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα…