ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Δημοτικό Συμβούλιο "της ώρας"

Δημοτικό Συμβούλιο "της ώρας"

 

Το πιο "μικρό" δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης και το οποίο είχε διάρκεια μία ώρα περίπου. Τα θέματα ήταν γνωστά και ήταν παρών όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Όπως σε κάθε δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν τα θέματα προ ημερησίας τα οποία τέθηκαν από τον κ. Κατσούλα, την κ. Αδαμοπούλου και τον κ. Κάσσιο και απαντήθηκαν από την δημοτική αρχή.

Ο κ. Κατσούλας έθεσε το γνωστό θέμα με την αποθήκες του ΑΣΟ και για αυθαίρετο κτίσμα στην περιοχή του ξενοδοχείου Ξυλόκαστρο Beach. Αναφορικά με τις αποθήκες του ΑΣΟ ενημερώθηκε για ένα διαδικαστικό θέμα που προέκυψε από την αποχώρηση ενός μέλους από την ένωση μελετητών και την αντικατάστασή του. Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την μελέτη. Σχετικά με το αυθαίρετο κτίσμα έχει ενημερωθεί η πολεοδομία και μετά από έλεγχο που έγινε είχαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα και την αυτόματη ανάκληση της άδειας.

Η κ. Πατρίτσια Αδαμοπούλου επανέφερε το θέμα με το γνωστό αυθαίρετο του Δερβενίου και ενημερώθηκε από τον κ. Καραβά Ανδρέα για το σχετικό θέμα στο οποίο έχει παρέμβει εισαγγελέας, σύμφωνα με ενημέρωση από την πολεοδομία και έχει παρέλθει και ημερομηνία που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες για να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί συνάντηση στο δημαρχείο στο Δερβένι στην οποία προσκλήθηκε η κ. Αδαμοπούλου για να υπάρξει απευθείας ενημέρωση σχετικά με την πορεία του θέματος.

Η κ. Αδαμοπούλου επανέφερε και το θέμα που είχε η ίδια θέσει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την έμφυλη βία και την πραγματοποίηση κάποιας ημερίδας σε συνεργασία με τον Δήμου Βέλου - Βόχας. Η κ. Μενούνου ενημέρωσε πως έχει δρομολογηθεί η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας στην οποία θα βοηθήσει και η κ. Καμαρινού (Χλωμό Τριαντάφυλλο). 

Τέλος ο κ. Κάσσιος έθεσε το θέμα του καθαρισμού του Σκουπέικου, το καθαρισμού του δρόμου Λυγιά - Πύργος και επεσήμανε την ανάγκη τοποθέτησης νέας σήμανσης και ψηφιακών μετρητών ταχύτητας λόγω των συχνών ατυχημάτων που συμβαίνουν στον δήμο μας. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε ότι για το το θέμα του Σκουπέικου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργή εργολαβία, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας στην οποία έχει γίνει σχετικό αίτημα. 

Για τον καθαρισμό του δρόμου Λυγιά - Πύργος όπως και για τον δρόμο Ζάχολη - Κούτο έχει ανατεθεί η εργασία και θα υλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, δεν δόθηκε όμως συγκεκριμένη ημερομηνία. Σχετικά με την νέα σήμανση η δημοτική αρχή θεωρεί πως δεν χρειάζεται καθώς υπάρχουν πινακίδες αυτή τη στιγμή και τα όρια ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών είναι γνωστά στους οδηγούς. Σχετικά με τους ψηφιακούς μετρητές ταχύτητας έχει παρατηρηθεί όπως δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος ότι έχουν αποτέλεσμα, είναι χρήσιμοι και το η δημοτική αρχή το έχει λάβει υπόψη της.

Κατά τα άλλα είχαμε και πάλι τα γνωστά θέματα περί εισηγήσεων, αναβολή ενός θέματος, εντάσεις για τον προϋπολογισμό και για το θέμα περί ενεργειακής κοινότητας για τα οποία θα επανέλθουμε.