ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Δημοτικό Συμβούλιο 12/2/2021

Δημοτικό Συμβούλιο 12/2/2021

Σε ήρεμους τόνους γενικά, με απών μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων, ολοκληρώθηκε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με όλα τα θέματα να ψηφίζονται ομόφωνα πλην ενός το οποίο πήρε αναβολή για το επόμενο μετά από παρέμβαση - εισήγηση του κ. Σπύρου Καραβά. Η παρέμβαση αφορούσε το θέμα 4 - Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λόντος, το μνημόνιο συνεργασίας είναι κάτι στο οποίο γενικά συμφωνεί ο Δήμος και επιπλέον ζήτησε από τους ξενοδόχους την τόνωση της τοπικής οικονομίας και οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν να είναι από την περιοχή μας. Ο κ. Καραβάς τόνισε ότι συμφωνεί μεν αλλά... Υπάρχουν ξενοδόχοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν τίποτα και υπενθύμισε ότι στον δήμο έχει συσταθεί τουριστική επιτροπή για τέτοια θέματα. Ζήτησε να πάει το θέμα στην επιτροπή, να υπάρξει συζήτηση, να αναλυθούν οι στόχοι και μετά να ψηφιστεί. Έτσι κι αλλιώς, δεδομένης της κατάστασης (covid-19), ο τουρισμός δεν είναι κάτι που επείγει συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα θέματα.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιώτος παραδέχτηκε ότι η συσταθείσα τουριστική επιτροπή είναι απαξιωμένη και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη δεσμευόμενος ότι αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα. Μετά από αυτά, το θέμα πήρε αναβολή για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο κι αφού έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση των ξενοδόχων με την τουριστική επιτροπή.

Από τα υπόλοιπα θέματα το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο θέμα "Παρουσίαση και ανάλυση  χρηματοδοτικών προγραμμάτων" όπου ο Δήμαρχος ανέλυσε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ο Δήμος στην διάθεσή του, σε ποια είναι έτοιμος να συμμετάσχει με προτάσεις και για ποια έργα θα χρησιμοποιηθούν. Τόνισε ότι ειδικά για το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" ότι υπήρξαν "πονηροί" δήμοι που υπέβαλαν υπέρογκους προϋπολογισμούς και για τον λόγο αυτό έχουν "παγώσει" προς το παρόν οι χρηματοδοτήσεις και οι δήμοι θα κληθούν να υποβάλουν νέες προτάσεις, αυτή τη φορά με πλαφόν. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων έχει παραταθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.