ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ » Άλλος ένας ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Άλλος ένας ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Μετά την κ. Μαστέλλου άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Καλύβας προστέθηκε στους ανεξάρτητους. Ο κ. Καλύβας διαγράφηκε από την παράταξη ΟΜΟΝΟΙΑ ύστερα από την απόφασή του να δεχθεί την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞΕ.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/3/2021 όπου και επισημοποιήθηκε η ανεξαρτησία του και για το οποίο μίλησαν τόσο ο ίδιος όσο και ο αρχηγός της παράταξης ΟΜΟΝΟΙΑ, κ. Ανδρικόπουλος. Επί του θέματος τοποθετήθηκε επίσης και ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος.

Ο κ. Καλύβας τοποθετήθηκε δηλώνοντας πως η απόφασή του είχε ανακοινωθεί στην παράταξή του από τις 28/12/2020. Ευχαρίστησε τον συνδυασμό του για τον σκληρό αγώνα που έδωσαν για το καλό του τόπου και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση και διάθεση να φύγει από αυτόν τον συνδυασμό. "Με δεδομένο την απλή αναλογική που απόψε άκουσα από όλα τα στόματα των συνομιλούντων, τι ωραίο πράγμα που είναι η συμμετοχή για το καλό του τόπου μας. Εγώ θεώρησα ότι η απλή αναλογική επιβάλει τις συνεργασίες. Οι συνεργασίες αυτές άλλωστε γίνανε με την προηγούμενη δημοτική αρχή που συμμετείχα κι εγώ, που ήτανε μια δημοτική αρχή πανίσχυρη, του Ηλία Ανδρικόπουλου, βάζοντας τον Σπύρο Αποστολόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο στη ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε. Τώρα λοιπόν που ο δήμαρχος ο σημερινός, ο κ. Τσιώτος πρώτα μίλησε με τον αρχηγό του συνδυασμού μου, και ζήτησε την συνεργασία, την βοήθεια αν θέλετε και μάλιστα χωρίς όρους, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ανταλλάγματα. Γι' αυτό κι εγώ είπα στον συνδυασμό μου ότι παραμένω εκεί".

Συνεχίζοντας ο κ. Καλύβας δήλωσε ότι θεώρησε πως κάνει το καλό για τους συνδημότες του και ανέφερε πως η πρόταση αυτή ήταν τιμητική από την στιγμή που θέλουν όλοι να έχουν το πνεύμα συνεργασίας, τόνισε πως έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και πως το γραφείο του θα είναι ανοικτό για όλους τους δημότες, για όλους τους συμβούλους για ενημέρωση για προτάσεις, για ανταλλαγή απόψεων και τον ευχαριστεί το γεγονός που για άλλη μία φορά θα είναι ενεργός στα δημοτικά και χρήσιμος.

 

Ο κ. Ανδρικόπουλος παίρνοντας τον λόγο δήλωσε : "Δεν είχα σκοπό να μιλήσω γιατί ότι και να πω, περισσότερο θα πληγωθώ εγώ από οποιονδήποτε άλλο. Πήρα τον λόγο γιατί αναφέρθηκε ένα όνομα ότι επηρεάστηκα από τον κ. Καραβά. Επειδή δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα και δε θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω από αυτά που έχω γράψει, διότι έχω μάθει να τιμάω και τον λόγο μου και τα 5 χρόνια που αγωνιστήκαμε. Και ούτε περιμένω να μου πει ευχαριστώ για την τοποθέτηση που τον έβαλα και τον σεβάστηκα και τον εκτίμησα το φίλο μου τον Παναγιώτη, γιατί εγώ τον έβαλα, δεν τον έβαλε ο συνδυασμός. Πρέπει να το κλείσω εδώ πέρα γιατί δεν θέλω τίποτε άλλο γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι και χαιρόμαστε όταν μπορούμε και συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε και τα κρατάμε αυτά για να τα θυμόμαστε όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα."

 

Τέλος ο Δήμαρχος εξήγησε κάποια πράγματα για την επιλογή του. "Πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αυτόν τον ενάμιση χρόνο, ο πρώην δήμαρχος με κάλεσε να ακολουθήσω το παράδειγμά του και να ζητήσω βοήθεια, να ζητήσω από άλλους να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο, ακολούθησα τα χνάρια του πρώην Δημάρχου, όπως αυτός ζήτησε από τον Σπύρο τον Αποστολόπουλο την βοήθειά του με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ΖΗΡΕΙΑ έτσι κι εγώ έκανα το ίδιο λίγο πιο κομψά. Πρέπει να θυμίσω ότι εγώ μίλησα με τον αρχηγό του συνδυασμού, μίλησα με τον πρώην Δήμαρχο πριν μιλήσω με τον κ. Καλύβα."

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος δήλωσε πως όποιος άλλος από οποιονδήποτε συνδυασμό θέλει, χωρίς προ-απαιτούμενα, χωρίς καμία δέσμευση, να βάλει πλάτη σε κάποιο άλλο πόστο υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες.