ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Oι εμβολιασμένοι παντού, οι ανεμβολίαστοι σπίτι τους

Oι εμβολιασμένοι παντού, οι ανεμβολίαστοι σπίτι τους

 

Μετά την μετάλλαξη Δέλτα και την αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να κάνει έμμεσα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στερώντας από τους ανεμβολίαστους το δικαίωμα στην έξοδό τους σε καταστήματα λιανικής, εστίασης αλλά και στον εργασιακό χώρο με σκοπό να αποφύγει ένα νέο lockdown το οποίο θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες.

Καθώς δεν υπάρχει περίπτωση επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού, η κυβέρνηση σχεδιάζει την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε καταστήματα λιανικής - χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια - στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και στην εργασία καθώς δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να προχωρήσεις σε λελογισμένες απολύσεις με την αιτιολογία της προστασίας της επιχείρησης και των εμβολιασμένων εργαζομένων σε αυτήν. Ακόμα όμως και στο δημόσιο όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι υπάλληλοι και δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας, σχεδιάζεται η αναστολή εργασίας με άδεια άνευ αποδοχών για τους αρνητές των εμβολίων.

Μετά τους υγειονομικούς σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί όπου συζητείται ήδη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους αλλά και φοιτητές ως ομάδα υψηλής επικινδυνότητας για την μετάλλαξη Δέλτα.