ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Με rapid test θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε μεικτούς εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης

Με rapid test θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε μεικτούς εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης

 

Από 15 Ιουλίου θα ισχύσει το μέτρο των rapid tests που θα υποχρεώνονται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι προκειμένου να εισέλθουν σε εσωτερικό χώρο καταστήματος εστίασης. Το rapid test θα το πληρώνει ο πελάτης (20€) και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο. Με ειδική εφαρμογή θα γίνεται ο έλεγχος για τους εμβολιασμένους ενώ από σήμερα τίθεται και σε εφαρμογή το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως η διενέργεια rapid test μπορεί να γίνεται από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στις 29/6. Οι φορείς διενέργειας των τεστ κορονοϊού υποχρεούνται να καταχωρούν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, τα στοιχεία ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που ελέγχθηκαν και τα αποτελέσματα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό).

Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την επιλογή του ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης για τους πελάτες που θα δέχεται δηλαδή αν θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή μεικτό.