ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Κορωνοϊού συνέχεια...

Κορωνοϊού συνέχεια...

 

Με τα χθεσινά κρούσματα να ακουμπάνε τα 1.800, τους ειδικούς να συζητάνε για πάνω από 2.000 την επόμενη εβδομάδα και 3.500 τον Αύγουστο φαίνεται ότι θα αργήσουμε να τελειώσουμε με την υπόθεση COVID-19 παρόλο που οι εμβολιασμοί προχωρούν σε ολόκληρη την χώρα.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, στο νέο στέλεχος του ιού (Δέλτα) το οποίο χαρακτηρίζεται ως υπερμεταδοτικό. Η νέα αύξηση των κρουσμάτων θα επιφέρει νέα (παλιά) μέτρα όπως η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ενεργοποιούνται οι έλεγχοι για αρνητικό μοριακό έλεγχο 72 ωρών και αρνητικό rapid test προ 48 ωρών για τους ανεμβολίαστους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ από αύριο 8 Ιουλίου απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό των καταστημάτων και τον διαχωρισμό των πελατών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους φαίνεται πως θα καθυστερήσει να εφαρμοστεί όσο επιστρέφουν πίσω τα μέτρα για τις αποστάσεις, τους όρθιους και τις μάσκες.

Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από Σεπτέμβριο ενώ στην μάχη για την ενημέρωση κατά της πανδημίας και υπέρ των εμβολιασμών μπαίνει και η εκκλησία όπου επιστολή του Αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου θα διαβαστεί στην λειτουργία της Κυριακής προκειμένου οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μετάλλαξη Delta θα κυριαρχήσει στην χώρα μας προς τα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου και παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για την μετάλλαξη Lamda η οποία ενδεχομένως είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Delta χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα οι σχετικές αποδείξεις από τους ερευνητές.