ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Καλύτερη σήμανση και σαμαράκια για μείωση της ταχύτητας ζητάνε οι πολίτες στα Σαρανταπηχιώτικα

Καλύτερη σήμανση και σαμαράκια για μείωση της ταχύτητας ζητάνε οι πολίτες στα Σαρανταπηχιώτικα

 

Με ερώτηση - προτροπή προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρανταπήχου - Σαρανταπηχιωτίκων, πολίτης ζητάει να καταργηθεί η χρήση του δρόμου του Αγ. Παντελεήμων από βαρέα οχήματα, να μπει καλύτερη σήμανση η/και σαμαράκια για μείωση της ταχύτητας τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση αυξάνεται λόγω των παραθεριστών και λαμβάνοντας υπόψη την παιδική χαρά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή και στις οποίες βρίσκονται παιδιά.

"Το Σαββατο,26-6-2021, έγινε ένα σοβαρό τροχαίο, ευτυχώς μόνο με υλικες ζημιές, στον δρόμο πλάι στην παιδική χαρά, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από πεζούς και ποδηλάτες, κυρίως μικρών ηλικιών, πηγαίνοντας για αθλητικές δραστηριότητες, για ψυχαγωγία ή περίπατο, αλλά παράλληλα και από βαρέα οχήματα (εδρεύουν νότια εταιρείες κατασκευαστικές - χωματουργικά υλικά). Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η επισκεψιμότητα αυξάνεται, εφόσον η συγκεκριμένη πλατεία, οι αθλητικοί χώροι και τα γύρω δημοτικά καταστήματα είναι πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο του χωριού αλλά και των γύρω περιοχών.

Δε θα πρέπει λοιπόν να μας προβληματίσει η χρήση του δρόμου από βαρέα οχήματα , αλλά και να ελεγχθεί με κάποιον τρόπο (σαμαράκια, καλύτερη σήμανση) η ταχύτητα των οχημάτων, ώστε να γίνει ασφαλής η χρήση αυτού του "όμορφου δρόμου" για όλους;"