ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Ειρηνοδικείο Δερβενίου - Σε πολύ δυνατή ομάδα με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ανατεθεί η μελέτη

Ειρηνοδικείο Δερβενίου - Σε πολύ δυνατή ομάδα με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ανατεθεί η μελέτη

 

Το θέμα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2021 στα πλαίσια της παρουσίασης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (θέμα 1) και συγκεκριμένα την ένταξή του στο Α.Τ.07 - Επανάχρηση εμβληματικών κτιρίων. 

Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε πως την μελέτη την έχει αναλάβει μία πολύ δυνατή ομάδα με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η μελέτη αφορά την αποτίμηση της στατικής επάρκειας και γενικά τα δομικά στοιχεία του κτιρίου που στην παρούσα φάση είναι και το πιο κρίσιμο.

Παρέμβαση  - ερώτηση έγινε από την κ. Αδαμοπούλου η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της μελέτης και τόνισε την σημαντικότητα του εσωτερικού χώρου επίσης. Ο κ. Κατσούλας τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου καθώς υπάρχει και το θέμα της πενταετίας μέσα στο οποίο έχει το περιθώριο ο δήμος να δράσει.

Η απάντηση δόθηκε από τον Δήμαρχο κ. Τσιώτο, ο οποίος ενημέρωσε ότι το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 30.000€ με Φ.Π.Α. και θεωρεί την τιμή πολύ χαμηλή καθώς την έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες στην Ελλάδα. Υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" έχει πάρει παράταση έως τα τέλη Μαΐου αλλά σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα είναι έτοιμη τον Απρίλιο. Τώρα όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο, η ανάδοχος εταιρεία έχει ήδη ενημερωθεί ότι σκοπός του κτιρίου είναι να δέχεται κοινό καθώς ένας από τους στόχους είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής. Δήλωσε επίσης ότι βρισκόμαστε σε "προβληματική" συνομιλία με το ΕΛΚΕΘΕ καθώς ζητούν 2 άτομα προσωπικό μισθοδοτούμενα από τον δήμο, πράγμα αδύνατον την δεδομένη στιγμή, ενώ βρισκόμαστε και σε συνομιλίες για να βρούμε κάποιου είδους χορηγό.