ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Οι επιχειρήσεις εστίασης θα επιλέγουν αν θέλουν να εξυπηρετήσουν ανεμβολίαστους ή εμβολιασμένους

Οι επιχειρήσεις εστίασης θα επιλέγουν αν θέλουν να εξυπηρετήσουν ανεμβολίαστους ή εμβολιασμένους

 

Με την μετάλλαξη Δέλτα να προκαλεί ήδη έντονη ανησυχία και το ποσοστό των εμβολιασμένων να μην έχει φτάσει ακόμα σε ικανοποιητικά επίπεδα, η κυβέρνηση επιστρατεύει διάφορα μέτρα - προνόμια προκειμένου να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ένα από αυτά είναι και το πολυσυζητημένο freedom pass με voucher 150€ για τίς ηλικίες από 18 έως 25 ετών που θα δίνεται αυτόματα μετά τον εμβολιασμό στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τηλεφώνου.

Τα μέτρα - προνόμια όμως δεν σταματούν εδώ καθώς ήδη συζητείται για τις επιχειρήσεις εστίασης το δικαίωμα επιλογής πελάτη με κριτήριο το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους δεν θα υπόκεινται στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν έως τώρα σχετικά με τις αποστάσεις και τα άτομα ανά τραπέζι. Ο έλεγχος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι στην ευθύνη του καταστήματος μέσω ειδικής εφαρμογής με την οποία θα σαρώνεται το barcode του ψηφιακού πιστοποιητικού του πελάτη.

Το μέτρο θα επανεξεταστεί μετά το πέρας της θερινής σεζόν και όταν δημιουργηθεί η ανάγκη να εξυπηρετούνται πελάτες στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων λόγω καιρικών συνθηκών.