ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » ΓΣΕΒΕΕ - ΠΟΕΣΕ : Βιαστικό το άνοιγμα της εστίασης

ΓΣΕΒΕΕ - ΠΟΕΣΕ : Βιαστικό το άνοιγμα της εστίασης

 

Το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης έρχεται στις 3 Μαϊου, μετά από 6 μήνες, όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του χθες στις 18:00 ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

Παρ' όλα αυτά ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ εκφράζουν τις ανησυχίες τους και τις ενστάσεις τους για το βιαστικό αυτό άνοιγμα της εστίασης παραθέτοντας τα εξής επιχειρήματα:

Δεδομένου ότι χάνεται η περίοδο του Πάσχα που για κάποιες επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντική, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για την βιαστική αυτή απόφαση η οποία δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και θέτει σε κίνδυνο το μεγάλο στοίχημα της χώρας που είναι ο τουρισμός και μαζί με αυτόν και η εστίαση.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση των κλειστών επιχειρήσεων, έχει ανακοινωθεί η ενίσχυση της εστίασης με το 7% του τζίρου του 2019, εντούτοις δεν έχει ανοίξει καν η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, κάτι που σημαίνει ότι είναι τεχνικά αδύνατο να έχει δοθεί η ενίσχυση, ή έστω ένα μέρος αυτής έως την επομένη του Πάσχα.

Η ημέρα ανοίγματος έρχεται μετά από 3ήμερη αργία, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, οι επιχειρήσεις να έχουν ομαλό εφοδιασμό, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα και να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.

Ακόμη και μετά την διεύρυνση του ωραρίου στις 23:00 υπάρχει θέμα, αφού στη καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να φύγει ο πελάτης στις 22:30 από το κατάστημα. Με δεδομένο μάλιστα ότι θα νυχτώνει πλέον στις αρχές Μαΐου στις 21:00, είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα. Επίσης σημειώνουν ότι δεν είναι γνωστό με τι κωδικό να πηγαίνει ο πελάτης για φαγητό. 

Τέλος ανακοινώνεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε μια περίοδο που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί, αντίθετα βρίσκονται στην κορύφωσή τους.