ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Έρχεται η ώρα της Εστίασης : Όρια και κανόνες

Έρχεται η ώρα της Εστίασης : Όρια και κανόνες

 

Την Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει τελικά η εστίαση με τραπέζια όμως μόνο στους εξωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα όρια και κανόνες. Παραμένει η μάσκα σε εργαζόμενους και οι αποστάσεις ανά τραπέζι καθώς επίσης και το ωράριο όπως ίσχυε και πριν το κλείσιμο. Στα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης έχουν προστεθεί τα self test στους εργαζόμενους τα οποία καλύπτονται από το κράτος και τον εργοδότη. Σημειώνεται ότι δεν ορίζεται μέγιστος αριθμός πελατών βάσει τετραγωνικών

1. Έως 6 άτομα ανά τραπέζι

2. Δεν επιτρέπονται όρθιοι

3. Ορίζεται απόσταση ανά τραπέζι τα 0,90μ. εφόσον δεν υπάρχει καρέκλα ενδιάμεσα, 1,20μ. εφόσον υπάρχει καρέκλα από την μία πλευρά και 1,80μ. εφόσον υπάρχει καρέκλα και από τις 2 μεριές.

4. Στα μπαρ (εξωτερικών χώρων) επιτρέπονται δύο σκαμπό μαζί ανά 1,5μ.

5. Σε κάθε τραπέζι θα πρέπει να υπάρχουν απολυμαντικά

6. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα

7. Θα πρέπει να γίνεται συχνή απολύμανση των καταλόγων

8. Οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε self test 2 φορές την εβδομάδα. Το κόστος θα καλύπτεται από το κράτος για ένα self test και από τον εργοδότη για το άλλο.

9. Το ωράριο των καταστημάτων εστίασης θα είναι από τις 5:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που διαθέτουν delivery με την απαγόρευση όωμς πώλησης αλκοόλ.

10. Για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα.