ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Επιστολή διαμαρτυρίας της Γ' Λυκείου Δερβενίου στην Υπουργό Παιδείας

Επιστολή διαμαρτυρίας της Γ' τάξης του Λυκείου Δερβενίου στην Υπουργό Παιδείας

 

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, έστειλαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο εισαγωγής τους στις σχολές.

Η νέα διαδικασία χωρίζεται σε 2 φάσεις και περιλαμβάνει τα εξής :

Θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το τμήμα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο «διασφαλίζονται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών, ενισχύεται η αυτονομία των ΑΕΙ και η δυνατότητα κάθε τμήματος να διαμορφώσει το ακαδημαϊκό του προφίλ. και θωρακίζεται το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών, θωρακίζεται η βάση εισαγωγής από την ευκολία ή δυσκολία των θεμάτων και μειώνεται το ποσοστό μη ολοκλήρωσης των σπουδών».

Φάση Α: Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα.

Φάση Β: ακολουθεί την ανακοίνωση των επιτυχόντων της Φάσης Α, συμμετέχουν μόνον οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α και οι επιλογές τους περιορίζονται σε όσα τμήματα απέμειναν κενές θέσεις από την Φάση Α.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις του υπουργείου σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίχθηκαν ομόφωνα από τους πρυτάνεις.


Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή διαμαρτυρίας της Γ' τάξης του Λυκείου Δερβενίου.


Προς Υπουργειο
PDF – 60.1 KB 96 downloads