ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Διάβρωση των ακτών - Θέμα προ ημερησίας έθεσε ο κ. Κατσούλας και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Διάβρωση των ακτών - Θέμα προ ημερησίας έθεσε ο κ. Κατσούλας και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο κ. Τσιώτο υπέβαλε χθες στα προ-ημερησίας θέματα ο κ. Κατσούλας σχετικά με την διάβρωση των ακτών. "Ήθελα να ρωτήσω την δημοτική αρχή, γιατί έχει σταλεί και κάποιο ειδικό, σκοπεύει να χειριστεί μόνη της το θέμα ή θα το φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε με συναινετικές διαδικασίες να καταλήξουμε σε κοινές παρατηρήσεις και προτάσεις;" 

"Ποια είναι η σχέση της συνολικής αυτής μελέτης του υπουργείου με την προσφάτως υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την αντιμετώπιση  της διάβρωσης της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου και ποιο είναι το περιεχόμενο των έργων που πρόκειται να εκτελεστούν στο παραλιακό αυτό μέτωπο;"

Την απάντηση έδωσε ο κ. Αποστολόπουλος λέγοντας : " Έχουμε στείλει στους αρχηγούς των παρατάξεων την παρουσίαση της πρώτης φάσης αυτής της μελέτης, με σκοπό να πάρουμε υπόψη τις παρατηρήσεις τους και την γνώμη τους επί αυτών των ζητημάτων. Θεωρώ ότι δεν θα προχωρήσουμε σε κάτι περισσότερο αν δεν έχουμε κάποιες παρατηρήσεις και κάποια άποψη από εσάς για αυτό το πράγμα. Έχουν περάσει αρκετές μέρες, νομίζω είχατε κι εσείς τη δυνατότητα να τα δείτε και νομίζω ότι θα περιμένουμε να μας πείτε την άποψή σας."

Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση, ο κ. Αποστολόπουλος εν ολίγοις τόνισε ότι είναι τακτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου να χρηματοδοτεί παρεμβάσεις πάνω στο παραλιακό μέτωπο στις πληττόμενες περιοχές όπου υπάρχουν δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, η επιλογή των περιοχών με άμεσα προβλήματα δηλαδή,  ενώ έχουν υποδειχθεί 2 φορές από τον δήμο τα ζητήματα που υπάρχουν.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος δήλωσε ότι στην φάση του έργου που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να διαλέξουμε την τεχνική αλλά αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί είναι να μη μείνουν εκτός περιοχές όπως το Μελίσσι, το Καμάρι, όλη η περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου καθώς επίσης και η περιοχή του παλιού γηπέδου του Ηρακλή.

Για την δεύτερη ερώτηση ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η συνολική μελέτη δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από ενάμιση χρόνο από τώρα και θα οδηγήσει σε μία μελέτη έργου αξίας 40.000.000€. Οι περιοχές που έχουν άμεσο πρόβλημα δεν μπορούν να περιμένουν τόσο, έτσι η Περιφέρεια δίνει κάποιο σημαντικό ποσό για να μπορέσουμε να προλάβουμε κάποιες καταστροφές μέχρι την συνολική μελέτη.

Οι 700.000€ που δόθηκαν αφορούν μόνο τον Πευκιά (περίφραξη, αποκατάσταση βρυσών, παγκάκια) και δεν έχουν καμία σχέση με το κομμάτι που θα πάρουμε από την χρηματοδότηση των 2.800.000€.