ΑΡΧΙΚΗ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ » Ανοίγουν τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα

Ανοίγουν τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα -"Τα πήρε" ο Χαρδαλιάς με το θέμα της μουσικής και το αντάρτικο που ετοιμάζει η εστίαση

 

Ανοίγουν από Δευτέρα τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα. Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν για το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Κάθε εβδομάδα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και βήμα βήμα προχωράμε στο άνοιγμα όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

"Τα πήρε" ο κ. Χαρδαλιάς με το θέμα της μουσικής σε ερώτηση που υπέβαλε η κ. Γεωργιάδου από το MEGA σχετικά με το αντάρτικο που ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

"Θεωρώ πολύ επιπόλαιη την ειρωνική ερώτηση - Η μουσική κολλάει;" "Σαφώς δεν κολλάει η μουσική, η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμοξιολόγους. Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει ενδοιασμούς σε σχέση με την χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει είμαι αναγκασμένος, αν τραγουδήσω εύλογα να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Αν δεν ακούω καλά να φωνάζω δυνατότερα άρα περισσότερα σταγονίδια. Η μουσική είναι συνδυασμένη με τον χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων - αποστάσεων. Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι πολυ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει".